Gravidyoga och annan yoga jag erbjuder

Nyhet- med anledning av de skärpta råden för att minska spridning av Covid-19 kommer jag inte att undervisa på Yogahuset just nu. Jag kommer istället att fokusera på mitt jobb som barnmorska inom vården.  Yogahuset kommer att hålla öppet som vanligt.

Välkommen!

Som barnmorska ser jag många fördelar med att träna yoga under graviditeten. Du får här möjlighet att förbereda dig både fysiskt och mentalt inför förlossningen samttidigt som du får ökat välbefinnande både under graviditeten och första tiden efter förlossningen.

Min gravidyoga bygger på klassisk hathayoga där jag varvar dynamiska stärkande rörelser med avslappnande lugna positioner, andningsövningar och meditation. Alla rörelser går att anpassa efter den förändrade gravida kroppen och passar såväl nybörjare som erfarna yogautövare. Gravidyoga handlar mer om att känna rörelsen i kroppen än att den ska se ut på ett visst sätt.

Vi tränar på olika sätt för att du ska känna dig väl förberedd inför förlossningen, med inslag av metoden Föda utan rädsla. Här får du som gravid möjlighet att stanna upp, reflektera över var du befinner dig just nu och vart du är på väg. Yogan hjälper dig att hitta en balans i all den förändring som en graviditet innebär.

Alla har sin egen unika erfarenhet av hur gravidyoga har påverkat dem och det finns även några större gemensamma effekter.

Gravidyogan :

  • ökar både ditt och ditt barns välbefinnande
  • ger hjälp att slappna av och komma till ro samtidigt som den ger energi
  • minskar orkeslöshet och stress
  • ger ökad kroppsmedvetenhet och en känsla av närvaro
  • ökar cirkulationen, uthållighet och balans
  • ger dig möjlighet att lyssna inåt och våga lita på din intuition
  • stärker ryggmusklerna och lindrar ländryggsbesvär
  • ökar din mentala kapacitet och din koncentration
  • förbättrar matsmältningen
  • minskar illamående och huvudvärk

Mina gravidyogakurser finner du på Yogahuset i Linköping där jag även håller andra klasser och tränar själv. Ni anmäler er via Yogahusets hemsida.

Jag är utbildad gravidyogalärare för Judy Cameron, British Wheel of Yoga i London, samt Elisabeth Serrander.

Jag har ca 300 timmars, internationellt licensierad yogautbildning enligt Yoga Alliance, och har deltagit på workshop för Richard Freeman, Kia Naddermier, Tim Feldman, Chuck Miller, Petri Räisänen, Eddie Stern och Carrie Owerko. Min egen yogapraktik utgörs av Ashtangayoga och jag undervisar i ashtanga, hatha och gravidyoga.

Under 2019-2021 går jag en fördjupningskurs i Ashtangayoga för Kia Naddermier (mysoreyogaparis).